Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yahoo Acquire IndexTools Analytics Business

2008.04.26

he acquisition includes IndexTools' Web analytics business and technology as well as its Tensa R&D Kft. subsidiary, according to a statement from Yahoo.

 

Yahoo isn't divulging how much it's paying, but the deal is expected to be completed in the first half of 2008.

What Yahoo wants is IndexTools' technology for analyzing client's online marketing efforts.

It will extend Yahoo's current analytics platform by adding capabilities to deliver insights and metrics for online campaigns that run across Yahoo's entire network, according to Yahoo.

Additional capabilities will enable third-party developers to monitor and optimize the traffic performance of their applications.

Small-to-medium sized businesses are Yahoo's first target.

This is the second time this week that Yahoo has made a significant announcement. Monday it said that it will have a Web-based system in place to buy online ad space across some 600 newspapers and other online sites as soon as July

Forrás: http://www.pcworld.com/businesscenter/article/144313/yahoo_acquire_indextools_analytics_business.html

 

A Yahoo! Inc. (Nasdaq: YHOO), vezető globális internet vállalat bejelentette, hogy megállapodott a Tensa Kft., ismertebb nevén az IndexTools jelentős részének felvásárlásáról.

 

Az IndexTools a webanalitikai software piac egyik vezető vállalata. A felvásárlás kiterjed az IndexTools webanalitikai üzletágára és technológiájára, illetve a Tensa Kft. leányvállalatára, a Tensa R&D Kft.-re. A felvásárlást követően az IndexTools megoldások tovább bővítik a Yahoo rendkívül hatékony szolgáltatásainak körét, amelyek az ügyfelek online marketing tevékenységének sikerességét támogatják.

 
"A Yahoo! hisz abban, hogy az igazán értékes és fontos információk megszerzésének képessége elengedhetetlen a piaci lehetőségek kiaknázásához és a sikeres kampányok kivitelezéséhez” – mondta Bassel Ojjeh vezető alelnök és a Yahoo! Strategic Data Solutions csoportjának vezetője. “Úgy gondoljuk, hogy az IndexTools technológiai platformja abban fogja segíteni ügyfeleinket, hogy ezen értékes információk által minél hamarabb felfedezhessék az online marketing tevékenységeik esetleges hiányosságait és ennek ismeretében reagálhassanak. Az új szolgáltatásnak köszönhetően megerősödik a Yahoo! szerepe az online marketing piacon - a vállalat kihagyhatatlan szolgáltatást kínál a hirdetőknek világszerte.”


A felvásárolt technológia további képességekkel bővíti a Yahoo! jelenlegi analitikai szolgáltatási körét oly módon, hogy a Yahoo! teljes hálózatán futó online kampányok esetében segít feltárni a lényeges összefüggéseket és elkészíteni fontos üzleti mutatókat. A felvásárlást követően elsőként az a több mint 150.000 kis és közép méretű vállalkozás élvezheti ezeknek a megoldásoknak az előnyeit, aki a Yahoo!-n keresztül folytatja marketing tevékenységét. Ezen ügyfelek olyan képességekhez jutnak a jövőben, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a külső szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérjék és optimalizálják az alkalmazásaik teljesítményéhez kapcsolódó forgalmat.


A felvásárlási tranzakció jelenleg a végső szakaszába érkezett és várhatóan 2008 első felében fog lezárulni
.

 

Forrás: http://www.privatbankar.hu/html/kkv/index.php?kommentar=23190

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.